Според РЗИ освен Офицерския плаж няма друго мръсно място на Черноморието ни

681
Според РЗИ освен Офицерския плаж няма друго мръсно място на Черноморието ни

91,2% от водата за къпане по Черноморието ни е с отлично качество. Това показват данните на Регионалните здравни инспекции в Бургас, Варна и Добрич, предоставени от Асоциация „Българско Черноморие”.

Проверките на качеството са извършени в 91 зони за къпане, като констатацията е, че морската вода в 83 от тях или 91,2% е с отлично качество. 7 са с добро качество и само една с лош резултат (1,3 %). За сравнение през миналата година с отлични качества са били 71,3 % от крайбрежните води за къпане, с добри - 20,2%, със задоволителни - 5,3%, а с лоши - 3,2%, пише в. "Труд".

Проверка на плажа в Иракли не установи нередности

Представители на Министерството на туризма са били изпратени от ресорния министър Николина Ангелкова да проверят плаж Иракли след появи...

По Южното Черноморие са проверени общо 47 зони за къпане. Качеството на всички крайбрежни води е отлично, с изключение само на една, където качеството е добро. РЗИ Варна констатира 17 отлични крайбрежни води за къпане, 5 в добро състояние и един лош резултат – „Офицерски плаж“.

Според Асоциация „Българско Черноморие” данните показват, че информациите за замърсяване на морските води по Северното Черноморие са опити за манипулации, внушаващи, че българското море е мръсно. От Съюза на собствениците – Слънчев бряг се също обявиха срещу зачестилите негативни публикации за състоянието и чистотата на плажовете. Заявяваме, че плажната ивица на курортния комплекс Слънчев бряг е отлично поддържана и екологично чиста. Тя е носител на международната награда „Син флаг”, който се присъжда заради комбинацията от уникална природа и световен стандарт на управление на плажовете, допълват от съюза.

Междувременно правителството прие промени в Закона за туризма, според които ще бъде въведена Единната система за туристическата информация, която ще свърже в реално време регистрите на хотелите с министерствата на туризма, с МВР, НАП и общините. Системата се очаква да доведе до изсветляване на сектора и да допринесе за по-добра събираемост на постъпленията от туристическата дейност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com