Според Славчо Велков ни очаква нова вълна мигранти, ако Турция върне смъртното наказание (ВИДЕО)

2457

Учени, финансисти, полицаи, лекари и всички образовани хора в Турция ще потърсят свободата и сигурността зад граница, ако в южната ни съседка бъде върнато смъртното наказание. Много от тези хора ще тръгнат към България.

Това обяви експертът по национална и международна сигурност Славчо Велков в ефира на „Нова телевизия“.

Славчо Велков: Това, което виждаме в момента, е типичен военен преврат

"Властта на военните беше отнета безцеремонно преди няколко години, и то с акт от турския парламент". "Това, което наблюдаваме, е опит...

Според него, ако онези 8 човека, които потърсиха закрила в Гърция, бяха кацнали в България, нашето правителство щеше да бъде поставено под изключително изпитание.

Относно последния атентат в Германия Велков е на мнение, че сме свидетели на актове, които са предимно от типа вътрешен тероризъм и са извършени от хора, които са се самомотивирали. След това някоя организация ги е припознала.

„В случая от германския град Ансбах атентаторът е много добре маскиран, когато заснема последното си видео и в него повтаря буквално думите на лидера на ИД от преди два месеца“, обяви Славчо Велко, цитиран от Topnovini.bg.

По думите му самата терористична организация не знае за този човек. Тя в последствие научава за него и го припознава. По този начин можело да се внуши на други хора да извършват такива престъпления.

Експерт: Извинението на Турция към Русия е станало повод за атентата в Истанбул

Извинението на Турция към Русия може би е било удобен повод за атентата на летище „Ататюрк“ в Истанбул, при който загинаха ...

Експертът е убеден, че терористът от Ансбах е преминал през филтъра на родните ни спецслужби, но било много трудно дори опитен психолог да улови мислите, накарали го да извърши атентат.

„В онова време той не е имал намерение да върши подобно нещо. Затова казваме, че този тероризъм е децентрализиран. Там извършителите се самомотивират от влияние на конкретни събития“, обясни експертът.

Според него „Ислямска държава“ не може да бъде унищожена, защото това не е толкова държава, колкото идея. Колкото повече се стеснява нейната територия, толкова повече зачестяват атентатите в Европа. Те ще продължават в Западна Европа и Турция. Непремерените изказвания на политици също предизвиквали нападения.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Йълдъръм: Чистката на метежниците все още не е приключила

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм е заявил, че чистката на метежниците все още не е приключила, предава Sky News. По време...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com