Спрели далавера за над 3 млн. лв.

11238
Спрели далавера за над 3 млн. лв.

Днес официално Общинският съвет в София отмени решението за споразумение с Карат С, с което общината трябваше да им изплати 3 284 795 лв лихви, когато действителната лихва се оказа, че е 632 000 лв.

"За такава грешка, която можеше да струва на СО 2,6 млн лв трябва да се поеме отговорност. И отговорността не е на одитора, не е само на ЦГМ, а е на вносителите на доклада, които го защитаваха пред общинския съвет и ни убеждаваха как всичко е наред и трябва просто да приемем лихвите. Оставките трябва да са на зам. кметовете Дончо Барбалов и Любомир Христов", призова общинският съветник от БСП Георги Кадиев.

БСП иска такива магистрали

БСП си поръча магистрала като в Осака, Япония. На своя личен профил във Фейсбук общинският съветник Георги Кадиев качи горната снимка...

По думите му през 2008г. ГЕРБ е направила една от "най-големите далавери в София като е раздала градския транспорт на столицата на частници и позволила на фирми като КаратС да имат чиста печалба от 4 млн лв годишно от парите на софиянци.

В реакция на кметът на Столична община Йорданка Фандъкова отхвърли обвиненията на БСП.

"Оставки не се приемат и не се подават с чоп, защото това е много сериозен казус, каза в отговор на исканията на Кадиев Фандъкова.

"Центърът за градска мобилност е дружеството, което изплаща задълженията към операторите. Първата проверка е направена от одитора, който получава и заплащане за това, по искане на г-н Барбалов, втората проверка е назначена от мен, с хора от екипа на г-н Барбалов. Ако имаше някаква конспирация, щеше да е ясно", каза Йорданка Фандъкова.

Осем лекарства за онкоболни поскъпнали до 500%

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев публикува в профила си във Фейсбук данни за цените на осем лекарства за лечение на онкологични...

 Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...