Стачка в Бобов дол няма да има

16738
Стачка в Бобов дол няма да има

 

Енергетиците и миньорите от Бобов дол и пернишките и софийските миньори продължават нормалната си дейност, съобщиха от КНСБ.

На днешната среща между служебните министри на икономиката и енергетиката Васил Щонов и на околната среда Светлана Жекова, мениджърския екип на ТЕЦ "Бобов дол" и представители на КНСБ беше договорено до 17 октомври да приключат пробите на сеоочистващите инсталации на двата блока на централата. До тогава мениджърският екип на дружеството трябва да внесе в МОСВ необходимата документация, за да получи комплексно разрешително за нормална експлоатация на двата блока на топлофикационното дружество.

Още текат преговорите за продължаване на работата на двата блока на ТЕЦ Бобов дол

Анекс към договора между Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и ТЕЦ Бобов дол, който би гарантирал запазването на работата на дват...

В понеделник от мините "Бобов дол", "Открит въгледобив"-Перник, "Станянци", "Бели брег" и "Чукурово" обявиха готовност за протестни и стачни синдикални действия и в София.

Същевременно на среща в Министерството на околната среда и водите с участието на представители на "Електроенергийния системен оператор" (ЕСО) са били взети поредните компромисни решения от страна на държавата, за да може да се осигури работата на тези мини, които реализират продукцията си основно в ТЕЦ "Бобов дол", и съответно да няма миньорски протести по време на стартиращата на 5 септември предизборна кампания.

Председателят на Федерацията на независимите синдикати към КНСБ Валентин Вълчев отрече пред Mediapool.bg недоволството в мини "Бобов дол" (която при евроизборите бе обект на контролиран вот, а косвеният й собственик Христо Ковачки чрез партията ЛИДЕР се присъедини към "България без цензура") да има нещо общо с предизборната кампания.

По думите му протестните действия са сега, защото преди седмица от ЕСО ограничили производството на ТЕЦ "Бобов дол", а централата, която от 1 юли 2014 г. работи изцяло на свободния пазар, имала сключени редица договори за продажба на ток на частни предприятия, които нямало да може да изпълнява при намалени мощности.

КНСБ: ТЕЦ "Бобов дол" възстановява работата на два блока

Проведоха се неформални разговори по време на честването на Деня на миньора и до колкото разбрах, вече има разрешение от тази сутрин с ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com