Стачката продължава. Чака ни поне 10-15% по-скъп ток!

5321
Стачката продължава. Чака ни поне 10-15% по-скъп ток!
Със запасите, които имат, 4-те топло електроцентрали могат да издържат с нормален ритъм на работа до 10-15 дни

Трети ден продължава стачката в "Мини Марица-изток", тъй като и вчера не се стигна до споразумение между синдикатите и ръководството на дружеството.

Според председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, ако протестът продължи над един месец, ще има увеличение на цената и за бита, и за индустрията с поне 10-15%. Това може да стане от 1 юли, когато комисията определя цените за период от една година.

Стачкували са над 93 % от нощната смяна в Мини "Марица Изток"

Стачкували са над 93 % от нощната смяна в Мини "Марица Изток" - от общо 652 назначени, стачкуваха 603 работници и служители. Това съо...

Протестиращите искат да получат обещаните премии за добрия добив през миналата година, както и да работят при по-добри условия на труд.

Според ръководството на мините броят на стачкуващите е 79% от всички ангажирани с производствения процес. Това е с 10% по-малко от участвалите в ефективните едночасови протести миналата седмица, според изпълнителният директор Евгени Стойков. Той заяви, че е готов да преговаря, само ако синдикатите отстъпят от исканията си за бонусите.

От своя страна синдикатите заявиха, че ръководството в лицето на изпълнителния директор бяга от преговорите.

Валентин Вълчев – председател на КНСБ в дружеството, коментира: Работодателят пуска листовки в рудниците, настройва хората, като ги плаши, че ще заведе искове срещу тях. Той не можел да съди синдикалните лидери, защото те не били в трудови правни отношения с него, а щял да заведе искове срещу работниците, които стачкуват. Грубо нарушение на Закона за уреждане на колективните трудови спорове. Той ще си понесе отговорността.

Чака се скок на тока?

Безсрочната ефективна стачка в мини "Марица Изток" води до опасност включването на заместващи мощности за производство на ток да натова...

Със запасите, които имат, 4-те топло електроцентрали могат да издържат с нормален ритъм на работа до 10-15 дни. При недостиг на електроенергия или доказани аварии, арбитражната комисия ще прекрати стачката принудително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com