Стачкуват 92 % от миньорите

4871
Стачкуват 92 % от миньорите
Стачният комитет при „Мини Марица-Изток” ЕАД призова гражданите на Раднево да вземат участие в протестния митинги на 21 януари

Продължават стачните действия в "Мини Марица-изток", съобщиха от Обединения стачен комитет. В нощната смяна са стачкували 597 души, което се явява 97,5% от назначените за смяната работници и служители. В дневната смяна днес стачкуват 2237 души, което е 92% от назначените за смяната работници и служители.

Стачният комитет при „Мини Марица-Изток” ЕАД призова гражданите на Раднево да вземат участие в протестния митинги на 21 януари 2012 година от 9.30 часа, на който ще участва и президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев.

"Подкрепа" алармира за натиск върху миньорите

В отговерно писмо от КТ "Подкрепа" настояват да се прекрати натиска върху стачкуващите миньори от "Мини Марица-изток". Писмото е адре...

На започналите вчера в 16.15 часа преговори изпълнителният директор инж. Евгени Стойков не пожела да се водят преговори по стачната декларация и споразумението от 12. 07. 2011 г. Предложеният от негова страна дневен ред касаеше доставка на въглища от пернишкия басейн за ТЕЦ-2 през коловозите на "Мини Марица-Изток" ЕАД, заявиха от стачния комитет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com