Старите винетки важат до края на месеца

5320
Старите винетки важат до края на месеца
Над 5 милиона винетки са продадени от РВС през миналата година

Срокът за ползване на годишните винетни стикери от миналата година изтича на 31 януари, припомнят от консорциум “Разпространение на винетни стикери” (РВС), който отговаря за дистрибуцията на винетките до пунктовете за продажба в страната. “Най-добре е водачите да не чакат последния момент за закупуване на новите винетки”, призовават от консорциума.

В момента винетки могат да бъдат намерени в над 3000 пункта за продажба в страната, както и в интернет на Vinetka.com. Пълният списък с дистрибутори може да бъде открит на сайта на консорциума rvs.bg. РВС стартира разпространението на винетките за 2012-та по пунктовете още в края на миналата година, както и директните доставки за големите корпоративни клиенти. Консорциумът запазва и успешната досега практика за поръчка от дистрибуторите по електронен път.

Винетките от 2011-а важат и през януари

Винетките за автомобили за 2011-та година ще са валидни до края на януари, припомнят от Агенция „Пътна инфраструктура". От там з...

От РВС са готови и с данните за продажби през 2011 година. “През миналата година за пръв път преминахме границата от 5 милиона продадени стикера”, съобщи управителят на консорциума Кирил Димитров. През 2011 година шофьорите са купили от зарежданите от РВС дистрибутори над 5.3 млн. от ценните хартийки, което е с над 10% повече спрямо 2010 година. В тези цифри обаче не влизат данни за винетките, продадени от АПИ и агенция “Митници”.

Ръстът на продадените от РВС стикери през 2011 година води до увеличение на приходите с 5.5% спрямо стойността на продадените стикери за 2010 г. Той се дължи на нарастналото търсене на седмични стикери при леките автомобили и на дневни от категория К1/2 . Именно седмичните винетки за леки автомобили остават най-масови сред шофьорите – от тях през 2011-та консорциумът е продал 2.1 млн броя.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com