Стена затрупа и уби работник в ОЦК - Кърджали

4919
Стена затрупа и уби работник в ОЦК - Кърджали
Снимка: БГНЕС

Стена от сградата на оловното производство в Кърджали се срути и затрупа багерист по време на работа, предаде БГНЕС.

По-късно огнеборци откриха мъжа мъртъв.

Те се натъкнаха на безжизнения работник по време на разчистването на срутената част от сграда в Оловно-цинковия комбинат /ОЦК/, като спасителната акция започна минути след сигнала на тел.112, подаден в 16,30 ч. днес. Продължава рязането на ламарини, за да бъде освободено тялото, съобщи комисар Сергей Заимов, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”, който е на мястото на произшествието. Извършва се оглед, ще бъде образувано досъдебно производство, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

На мястото на инцидента незабавно са изпратени 8 пожарникари от службата в Кърджали с два противопожарни и един спасителен автомобил. По първоначални данни срутването е станало при разрушителни дейности и под отломките е затрупан багер, който е работил на обекта. По нареждане на собствениците на комбината верижна машина с къртач е започнала да разрушава бетонна колона, крепяща сградата. Така част от нея се е стоварила върху багера, кабината е напълно унищожена, спасителите продължават опитите да стигнат до багериста.

През 2012 г. комбинатът бе докаран до фалит след натрупани космически дългове към банките, а фирма „Хармони 2012 „ го закупи при публичната продан. Фирмата е офшорка, регистрирана е на Британските Вирджински острови. Купувачите бяха представени в Кърджали от премиера Бойко Борисов с уверенията, че най-малко още 50 г. металурзите ще имат работа. До момента обаче не е възобновено нито едно от производствата.

Съдът обяви ОЦК Кърджали във фалит

Оловно-цинковият комбинат в Кърджали беше обявен във фалит от Окръжния съд в града. Вече е открито и производство по несъстоятелност, п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com