Строители отричат за превеждани плащания по строежа на АМ „Хемус“

2679
Строители отричат за превеждани плащания по строежа на АМ „Хемус“
Снимка: КСБ

"От парламентарната трибуна бяха изнесени твърдения, че фирми, членове на Камарата на строителите, са получили плащания за строежа на АМ „Хемус“.

Категорично възразяваме срещу отправените поредни, неподкрепени с доказателства обвинения към строителния бранш“. Това заяви на пресконференция изпълнителният директор на КСБ Мирослав Мазнев, предаде БГНЕС.

Строителите дават една седмица на БСП да махне четирима депутати заради скандалите с пътищата

Ще тръгнем към граждански протест в рамките на законността. Имат срок до 18 ноември да помислят. Това заяви инж. Мирослав Мазнев, изпъл...

Директорът се позова на информация от пътната агенция и МРРБ, според която няма сключени договори във връзка с отпуснатите 1, 350 млрд. лева, както и не са превеждани аванси.

В подкрепа на Мазнев позиция изказаха фирми, чиито имена бяха замесени за получени авансови плащания от държавната фирма „Автомагистрали“, която ще строи 134 км от „Хемус“.

Изпълнителният директор на Хидрострой Живко Недев заяви, че нямат никакви подписани договори под никаква форма – нито като подизпълнител, рамкови, за доставка на материали или механизация. „С Автомагистрали ЕАД нямаме никакви комуникации“, заяви той.

Другата замесена фирма е Трейс Груп. Според нейния представител Мариета Рунтева, компанията е публична, финансовите договори – също. „Трейс Груп няма сключени договори с Автомагистрали и не е подизпълнител“, уверява тя.

БСП със сигнал в АПИ, искат международни експерти да оценяват магистралите

БСП внесе сигнал в Агенция „Пътна инфраструктура“ с искане международна независима агенция да направи техническа експертиза...

Критика от няколко месеца отправят от БСП. Първо обвиниха строителните фирми в некачествено строителство и поискаха от пътната агенция чужда фирма да провери качеството на асфалта на злополучния завод край Своге.

След това столетницата обвини управляващите, че строителството на пътният участък е грабеж и голямо ужилване на данъкоплатеца в размер на 1.350 млрд. лева, който държавата реализира в няколко стъпки.

Социалистите смятат за незаконно строителството без проект, а държавната фирма няма строителна техника. „Автомагистрали Хемус“ през лятото коси трева, а зимата – снегопочистване.

АПИ има сключен договор с „Автомагистрали“ ЕАД за изграждане на 134 км от автомагистрала „Хемус” от пътен възел „Боаза“ до пътен възел Велико Търново - Русе.

КСБ: Строителите да спрат работа до възстановяване на финансирането

Във връзка с огромните задължения на държавата и общините към строителните фирми, изпълняващи проекти по оперативните програми, по ре...

Фирмата няма сключени договори с подизпълнители за изграждане на АМ „Хемус”. Няма изплатени аванси за изграждане, средствата са по сметка на МРРБ в Българска народна банка“, отговори регионалният министър Петя Аврамова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Евгения Чаушева от Actualno.com е сред носителите на наградите "Рицар на книгата"

Ето кога изплащат великденските добавки и кога пенсиите за май

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com