Светия синод: Хомосексуалността е противоестествена страст

10750
Светия синод: Хомосексуалността е противоестествена страст
Снимка: БГНЕС

"Нашето неотменимо убеждение е, че хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото и нанася пагубни последици както върху физическото и психическото състояние на хората, така и върху духовното." Това посочват в своя позиция по повод организирания на 27 юни гей парад от Светият синод, като припомнят, че принципната позиция на БПЦ по повод тези прояви остава през годините непроменена, предаде Дарик.

Водена от разбирането, че Бог е дарил човека с лична воля и свобода сам да избира доброто, Църквата зачита частния живот и свободния избор на човека, като припомня думите от Свещеното писание, че трябва да се ръководим в своите решения и действия от принципа "Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно".

Протест пред Столична община срещу гей парада

Движение "Национална Съпротива" организира днес протестен митинг пред столична община срещу гей парада в столицата, който трябва да се ...

Православната църква счита за свой неизменен дълг да свидетелства за истината и утвърждава традиционните нравствени ценности като основа за личния и обществен морал. Тези ценности са богоустановени и неизменни, валидни за всяко време и всяко място и спекулирането с някакви "модерни" и "нетрадиционни" стандарти за човешката сексуалност и морал са неприемливи за православните християни и за мнозинството български граждани.

Църквата решително осъжда всяка пропаганда на хомосексуализма и се противопоставя на опитите да се наложат греховните прояви като "норма", като повод за гордост и пример за подражание, се посочва в позицията на Светия Синод. Българската православна църква подкрепя и оповестеното открито писмо до кмета на Община София Йорданка Фандъкова от български общественици, интелектуалци и журналисти по повод провеждането на поредния гей парад в българската столица и призовава общинските власти да се вслушат в разумните и напълно основателни аргументи срещу провеждането на подобна публична демонстрация на хомосексуалната идентичност и претенции за особени привилегии за определени групи граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com