Светият Синод кани Вселенския патриарх у нас

4773
Светият Синод кани Вселенския патриарх у нас
Снимка: БГНЕС

Светият Синод на Българската православна църква е изпратил съобщение във връзка с публикации относно предстоящо посещение в страната ни на Негово Светейшество Вселенския патриарх Вартоломей, съобщиха от пресцентъра на Светия синод на Българската православна църква.

Във връзка с разпространена информация, че отделни частни лица и институции са „уговорили” официална визита на Негово Светейшество Вселенския патриарх Вартоломей в България, Канцеларията на Св. Синод на БПЦ намира за нужно да съобщи: „Св. Синод на Българската православна църква, в свое заседание в пълен състав, е взел решение да отправи официална покана към Негово Светейшество Вселенския патриарх Вартоломей за негово официално мирно посещение в родината ни, която ще му бъде поднесена лично от българска църковна делегация водена от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, в подходящо време. При положителен отговор от негова страна датите и програмата на посещението ще бъдат допълнително договорени от двете страни. Българската православна църква е институцията, която съгласно своите канонични порядки, има единственото право да отправя официални покани към предстоятели и представители на Поместни православни църкви за официални гостувания в България и всякакви други инициативи за подобни визити са неуместни и спекулативни”.

Синодът призова държавата да забрани работата в събота и неделя

През последните години все по-често явление става трудещите се в България да работят в събота, неделя и на празници, като така се лиш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество