Съдът удължи срока за експертизата на заподозрения за убийството в Перник

3489
Съдът удължи срока за експертизата на заподозрения за убийството в Перник
На открито заседание Окръжният съд на Перник трябваше да гледа искането на столичната болница "Свети Наум"

Окръжният съд на Перник се съгласи да бъде удължен с 20 дни срокът за изготвяне на експертизата за Марио Любенов-Заека от датата на постъпването му в болница "Свети Наум".

На открито заседание съдът трябваше да гледа искането на столичната болница  за един от заподозрените за убийството на 17-годишната Мирослава.

Бившо ченге заподозряно за убийството в Перник!

Бизнес съдружник на мистериозно самоубилия се в апартамента си по време на оглед Стойчо Стоев също е подозиран като участник в отвличан...

Любенов е настанен в клиниката по постановление на Пернишкия окръжен съд за друго криминално деяние. Близките му твърдят, че той страда от шизофрения. 

Марио Любенов в момента е със 72-часова мярка за неотклонение, която ще се гледа днес следобед. Д-р Петър Маринов, както се очакваше, поиска към екипа от тримата експерти да се присъедини и клиничен психолог, за да се направят допълнителни изследвания и тестове. След като Любенов бъде настанен в болница "Свети Наум" експертите ще имат 20 дни, за да изготвят преценката за състоянието му. Удължаването на срока на експертизата бе поискано от самите експерти. В момента такава не е изготвена.

В момента окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов обяснява действията на разследващите за разкриване на убийството на Мирослава. Той е категоричен, че след като е намерен трупът на момичето, експертите констатирали, че върху нея не е упражнено сексуално насилие. Причината за смъртта й е механична асфиксия. По трупа й са открити и малки травми – кръвонасядания по тялото.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com