Съкратените от „Бургаски корабостроителници” затвориха кръстовище

20702
Съкратените от „Бургаски корабостроителници” затвориха кръстовище
Снимка: БГНЕС

Работниците, които бяха съкратени от „Бургаски корабостроителници”, затвориха кръстовище в знак на протест, предаде БГНЕС.

Служителите протестираха на едно от възловите кръстовища в Бургас – до сградата на областната администрация. На закритата за журналисти среща вчера изпълнителният директор Деян Дянков и представители на собствениците на предприятието са обещали да платят заплатата за септември на работниците. Това поясни Веселин Кабов, бивш директор "Търговия и маркетинг". Обещанието е дадено под натиска на кмета Димитър Николов. Собствениците са изнесли информацията, че задълженията на дружеството са около 150 млн. лв.

ПИБ: Новият директор на "Бургаски корабостроителници" от два месеца не е идвал в банката

Новият изпълнителен директор на „Бургаски корабостроителници” АД Деян Маринов Дянков практически не е служител на Първа инв...

"Кметът и областният управител поеха ангажимент, обадиха се до "Лукойл" и един клиент, свързан чрез рафинерията, който дължеше пари, изглежда успяха да го накарат да ги преведе", разказа Веселин Кабов. Днес или утре, на служителите трябва да им бъдат изплатени възнагражденията за месец септември.

Възможно е предприятието да започне да приема отново работници след Нова година, но това ще е, за да се тушира напрежението. Кабов подчерта, че корабостроителницата няма бъдеще, защото машините им са амортизирани и остарели, а и голяма част от персонала са в предпенсионна възраст.

Сред тези хора е и Стоян Недев. На него му остават година и 3 месеца до пенсия, целият му трудов стаж, 40 години, е преминал в предприятието. Според него предприятието ще бъде обявено във фалит, за да могат работниците да си получат останалите общо 8 заплати от държавния гаранционен фонд.

Инспекцията по труда очаква на 27 декември представители на ръководството да се явят с всички документи и тогава ще преценим какви действия да предприемем, каза нейният началник Павлин Васков. Припомняме, че преди два дни той поясни, че може да им наложат 147 глоби, всяка от които до 10 000 лв.

Служителите на "Бургаски корабостроителници" започват ежедневни протести

От днес съкратените от "Бургаски корабостроителници" служители излизат в ежедневни протести. Те искат среща с новия изпълнителен директ...

Около 150 служители на корабостроителницата бяха съкратени в началото на декември, без предизвестие и без да получат общо 9 заплати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com