Създават горещ телефон за проблеми на туроператори в Турция

614
Създават горещ телефон за проблеми на туроператори в Турция
Снимка: БГНЕС

Вероятно още следващата седмица ще започне да работи горещ телефон, на който българските туроператори с бизнес в Турция, ще могат да сигнализират за ситуацията там в Министерството на туризма. Това се разбра от думите на ресорния министър Николина Ангелкова пред БНТ.

Идеята е възникнала днес на среща на ведомството с представители на туроператорите. Целта й е била да се следи информацията в съседната страна след извършения там неуспешен опит за преврат в петък вечерта и "да сме максимално в час какво се случва и да съдействаме на всички", обясни Ангелкова.

Разпоредена е незабавна проверка на къмпинг Черноморец, заяви министърът на туризма

Проверка на къмпинг Черноморец ще бъде осъществена днес, съобщи в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия министърът на т...

Тя съобщи, че две туристически компании, които имат чартърни програми за Турция още след новината за случващото се са върнали в България туристите, които са пожелали да се приберат.

"Към момента се изпълняват програми в Егейска Турция, следи се ситуацията. Настояваме да се спазват указанията на външно министерство", посочи министърът.

По данни на министерството се очаква да се отчете спад на почиващите българи в Турция през юли като на годишна база той вероятно ще е с 15 на сто. За първите пет месеца с 10 хил. по-малко българи са пътували в Турция в сравнение с 2015 г.

На въпрос какви оплаквания се получават в министерството за състоянието на плажовете у нас Ангелкова посочи, че най-често те са свързани с намалената площ за туристи, на която те могат да разполагат свои чадъри, а не да ползват тези на концесионерите. Другите случаи били с чистотата. Мобилна група на министерството се занимава с тези сигнали, съобщи министърът и призова гражданите активно да подават сигнали за нарушения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com