Таксата за тротоарно право пада с 15%

9998
Таксата за тротоарно право пада с 15%

Столична община предвижда намаляване на таксата за тротоарно право с 15%, съобщиха от общината.

Новите по-ниски такси са договорени на среща между представители на Асоциацията на ресторантьорите в София, зам.-кметовете Дончо Барбалов и Ирина Савина, председателят на стопанска комисия към СОС Николай Стойнев и районни кметове.Таксата за тротоарно право в момента е за І зона - 27,00 лв. на кв.м на месец, за ІІ зона- 22,40 лв., за ІІІ зона - 21,00 лв., и за ІV зона 19,20 лв.

Купа - магическата дума в магическата футболна сряда

Ако в средата на седмицата няма интересен футболен мач, значи или е дошъл краят на света, или просто е лято. Сега обаче нито един от дв...

Целта на предложението е да се помогне на малкия бизнес, който изпитва трудности в момента, каза след срещата зам.-кметът Ирина Савина и припомни, че през последните две години размерът на таксата е намаляван на два пъти с по 20 процента.

"Новата по-ниска такса отчита тенденциите в размера на наемите в София", каза след срещата Дончо Барбалов. През миналата година от такса тротоарно право са събрани 3 280 000,00 лв. Общината ще разчита на завишен контрол и добра събираемост от таксите, а не на висок размер, допълни още зам. кметът Дончо Барбалов, предаде БЛИЦ.

Предложението за новия размер на таксите ще бъде внесено за разглеждане в общинския съвет и на практика намалените такси ще влезнат в сила след одобрението им от Столичния общински съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com