Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тежко болната Теодора е приета в "Токуда" след връщането от Бразилия

09 май 2018, 12:48 часа • 5751 прочитания

Тази нощ в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е постъпила българската гражданка Теодора Маджарова, транспортирана от Сау Паулу, Бразилия, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

"Благодарение на съвместните усилията на Министерство на външните работи и Министерство на здравеопазването, и на сътрудничеството на българските и турските власти, пациентката е транспортирана със самолет до Истанбул, откъдето е докарана с реанимобил до лечебното заведение по изрично желание на близките ѝ", съобщиха от болницата.

В момента жената е настанена в клиниката по Анестезиология и интензивно лечение и е под грижите на водещите специалисти по Интензивна терапия, Медицинска онкология, Неврохирургия, Образна диагностика и Клинична лаборатория.

Обективното ѝ състояние е тежко, в следствие на основното ѝ онкологично заболяване, върху което влияние е оказало и продължителното пътуване. Усилията на медицинските екипи са насочени към стабилизиране на жизнените функции и недопускане на болка и страдание.

За пациентката се полагат всички необходими медицински грижи, съответстващи на съвременните стандарти, какъвто е подходът към всички пациенти на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Припомняме, че Теодора Маджарова бе транспортирана от Бразилия, където отишла с надежда за помощ от местен лечител. Там състоянието ѝ обаче се влошило значително.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес