Теленор посрещна новите си служители по програмата за хора с увреждания Open Mind

1908
Теленор посрещна новите си служители по програмата за хора с увреждания Open Mind
Снимка: Telenor

Четирима нови служители започват работа в Теленор по програмата за кариерно развитие на хора с увреждания Open Mind. Днес беше поставено началото на шестото й издание.

Новите участници в програмата бяха посрещнати в централата на телекома лично от главния изпълнителен директор Джейсън Кинг, както и от главния директор „Човешки ресурси“ Галина Чулева, при стриктното спазване на противоепидемичните мерки.

„Програмата Open Mind е устойчива и дългосрочна инвестиция, която правим в обществото, доказвайки, че равните кариерни възможности следва да бъдат основен принцип и цел. Дори в настоящите нелеки за бизнеса времена социалните активности, които реализираме, ни правят по-конкурентоспособни. Успяхме да надградим програмата си и с образователна академия за хора с увреждания, а това, че тя се проведе онлайн ни позволи да достигнем до огромен брой заинтересовани и да увеличим ефекта от нея“, зави г-н Кинг.

Програмата Open Mind дава възможност на хора със затруднения да развият своите социални и функционални умения и да повишат конкурентоспособността и квалификацията си чрез работа в компанията. Новите участници в програмата ще се включат в екипите по „Корпоративни комуникации“, „Маркетинг“, „Обслужване на клиенти“ и „Правен“. В рамките на следващите две години те ще работят по конкретни проекти в Теленор, а компанията ще им осигури отворена и достъпна работна среда и равностойно финансово възнаграждение.

През този период участниците ще имат възможността да събират опит и да се учат от най-добрите професионалисти в Теленор, с което да натрупат увереност за бъдещото си кариерно развитие. След приключването на програмата Теленор оказва подкрепа за по-нататъшната професионална реализация на участниците на трудовия пазар, а някои от тях може да получат предложение за работа в компанията.

И през тази година Теленор разширява обхвата на Open Mind, със среща-работилница за представители на отговорния бизнес за обмяна на опит при реализацията на подобни програми. Онлайн събитието ще се проведе на 5 ноември, и всеки желаещ може да се регистрира за участие ТУК. Теленор планира да продължи да развива Open Mind Academy с безплатни онлайн обучения за повишаване на професионалните умения за хора с увреждания.

Програмата за хора с увреждания се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор. В рамките на досегашните издания към компанията се присъединиха общо 20 участници, които работиха и работят в различни дирекции, сред които „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“ и др. От всички участници до момента, шестима останаха в Теленор България и след като приключиха участието си в програмата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Прогноза за времето - 23 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 22 април 2024 г.

Директорът на Народния театър съди Александър Морфов за 100 хил. лв.

Мила Минева: Консерватори от всички страни, съединявайте се (ВИДЕО)

Кърлежи и борови процесионки - как безопасно да се справим с тях? (ВИДЕО)

Времето утре - 23 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество