Тити Папазов, НГДЕК и уважението (ВИДЕО)

16217
Тити Папазов, НГДЕК и уважението (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

Зверското нападение в Стара Загора, при което момиче беше безмилостно нарязано с макетен нож припомни стари "подвизи" на известни личности у нас. Един от тях е постъпката на Тити Папазов, който се похвали, че в миналото наказал своя бивша приятелка, като остригал косата ѝ. Съученичка на момичето разкри и други шокиращи подробности от случая, а именно - момичето е било вързано с белезници към парното, където след 24-48 часа я открили нейните близки. Папазов обаче казва, че не е така и момичето не стояло вързано толкова време, а че той я пуснал.

ОЩЕ: Остригана и оставена вързана за парното: Ето какво спести в разказа си Тити Папазов

Скоро след като разказът на Тити Папазов придоби нова публичност, редица бивши възпитаници и учители от Националната гимназия за древните езици и култури (НГДЕК) коментираха случилото се, наблягайки на факта, че Тити Папазов е брат на Мариела Папазова - изпълняваща длъжността директор от 2012 г. и назначена за директор след конкурс през 2015 г. Как точно стана това ВИЖТЕ В ТАЗИ СТАТИЯ.

Предистория на проблемите

Училището, известно с неподражаемите си традиции и обучение, чиито възпитаници са редица известни личности в политическата и културна сфера на страната, през последните 10 години е раздирано от многобройни конфликти. Десетки доказали се учители напуснаха по различни причини - някои от тях уволнени, други защото считат, че повече не могат да продължат. Не са малко случаите, в които уволнените преподаватели печелят дела за неправомерно си отстраняване. Не съответстват на реномето на гимназията и резултатите от матурите по БЕЛ през последните години и училището вече не е в ТОП 10. През последните две години средният успех е съответно за 2022 година - 5,07 и за 2023 година - 5,06. 

През 2013 г. беше направен опит гимназията да бъде преместена в настоящето 13 ОУ, намиращо се до Женския пазар в столицата, въпреки че гимназията имаше своя сграда, при това ремонтирана с европейски средства на ул. "Баба" №16. 

ОЩЕ: Сградата на НГДЕК в 13 ОУ може да рухне при земетръс, пробите за азбеста са безопасни

Тогава група родители започнаха разследване за състоянието на сградата и в крайна сметка се стигна до решението на ВАС, според което тогавашният министър на културата Петър Стоянович е разрешил 500 деца да учат в опасна за здравето и живота им сграда. Повече за решението ВИЖТЕ В ТАЗИ СТАТИЯ.

Въпреки решението на съда 10 години по-късно в сградата все още учат деца. Какви точно подобрения на училището за повишаването на сигурността са направени е отделен и важен въпрос - г-жа Папазова може да го коментира по всяко време, трибуната на Actualno.com е на нейно разположение.

По време на воденото дело от родителите на ученици от НГДЕК срещу министерството на културата образът на Тити Папазов изникна във важни моменти.  

Имат ли значение роднинските връзки?

На 17 февруари 2014 година, в разгара на скандала с пригодността на сградата на 13 ОУ, Мариела Папазова представя болничен лист заради сърдечна криза за срок от две седмици. Същият следобед Actualno.com получи информация от тогавашния учител по философия в НГДЕК Орлин Йорданов (той вече е покойник), че тя е забелязана със своя брат Тити Папазов да посещава министерството на културата. Дали е така, г-жа Папазова може да коментира - трибуната на Actualno.com е на нейно разположение.

Друг случай, в който, макар и в болничен със сериозно основание за посочения период (17.02.14 - 02.03.14), г-жа Папазова доказано придружава брат си, при това на публично събитие, което определено се превръща в изпитание за нервите и спокойствието на всеки, можете да видите в долното видео (след 10:43 на долното видео). 

ОЩЕ: Директорът на НГДЕК заснета на мач по време на болничен 

Защо? Заради уважението

Бивши възпитаници и учители, изразили възмущението си от постъпката на Тити Папазов, го правят и заради тази роднинска връзка, като съпоставка. Дали е морално или не е, дали всъщност има значение или не - в България въпросът със шуробаджанащината отдавна е много болен.

Съгласно журналистическата етика Actualno.com поиска разрешение от тези бивши възпитаници и учители от НГДЕК, споделили публично мнението си в социалните мрежи за Тити Папазов, да го препубликуваме - те отказаха. От уважение. От уважение към институцията, от която са били част. От уважение и ние няма да публикуваме точния текст на постовете, макар да са публични. 

Къде обаче остава уважението към едно издигнато в култ училище, водено от Гергина Тончева през годините и управлявано със сериозни конфликти от Мариела Папазова? Апропо - съвсем скоро предстои нов конкурс за директор на НГДЕК.

ОЩЕ: Колата на Тити Папазов отново e заснета в тежко нарушение, "Спаси София" с призив да го накажат (ВИДЕО)

Всички публикации на Actualno.com, свързани с избирането на Мариела Папазова за директор на НГДЕК ВИЖТЕ ТУК

Всички публикации на Actualno.com, свързани с ПРОБЛЕМИТЕ НА НГДЕК ВИЖТЕ ТУК

ОЩЕ: Известен адвокат се намеси заради избора на сестрата на Тити Папазов начело на НГДЕК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com