Директорът на НГДЕК заснета на мач по време на болничен

79057

Директорът на Националната гимназия за древни езици и култури Мариела Папазова бе заснета от камерите на Канал З по време на изпълненията на брат й Константин (Тити) Папазов на 1 март по време на полуфиналния мач от турнира за Купата на България по баскетбол между "Левски" и "Рилски спортист" (10:44 мин. от видеото).

В това не би имало нищо нередно и необичайно, ако не бе обявено, че г-жа Папазова е в болничен за периода от 17 февруари до 2 март, поради сърдечна криза, по информация от сайта на Столична община.

НГДЕК - "диамантът" в короната на българското образование

Проблемите на Класическата гимназия съвсем не са от вчера и не започват с преместването й в сградата на 13 ОУ или азбеста в ремонтирана...

Още в първия ден от болестта си, 17 февруари,  директорът на НГДЕК бе забелязана с емблематичния си брат пред Министерство на културата.  

Още по-интересен е факът, че преди по-малко от година  и.д.д. на НГДЕК Папазова връчва заповед на учителя по физическо Илонка Джалева за писмени обяснения до края на деня, за това какво е правила през четирите дни, когато е била в платен отпуск по болест. В 14:00 ч. на 25 март 2013 г. г-жа Джалева предава своите писмени обяснения. В същия момент й връчват готова заповед за наказание, "дисциплинарно уволнение”, мотивирано от съмнения на Мариела Папазова дали Илонка Джалева е била наистина болна, тъй като е забелязана на обществено място. Както и друго основание от предходни уволнения на преподаватели - уронване на престижа и злоупотреба с доверието на директора.

По-рано с две молби Илонка Джалева моли да й бъде разрешено ползване на платен годишен отпуск, като за него е подадена заявка за включване в графика за ползване на платените годишни отпуски през 2013г., както и за ползване на неплатен годишен отпуск за участие в зимен семинар на футболните съдии в България.

От начало на втория учебен срок е назначен и нов учител по физическо възпитание и спорт - Красимира Дечева (жената вдясно от Папазова на записа), съпруга на пом.-треньора на Константин Папазов Тони Дечев.

Няма никаква опасност в сградата в кв. Модерно предградие на НГДЕК

Лизардитът не е азбест, това я заявил експерт от Националният център за обществено здраве, съобщи репортер на Actualno.com. Припомняме...

Мотиви за назначаването на нов учител липсват, неясно е и наличието на основание за назначаване на такъв, предвид утвърдените нормативи. Липсва информация за уведомяване на РИО и бюрата по труда за обявено свободно работно място за учител по физическо възпитание и спорт в НГДЕК.

Илонка Джалева е преподавател по физическа култура /ФВС/ в НГДЕК „Константин Кирил Философ” от 1998 г. Под нейно и на други преподаватели по физическа култура ръководство, отборите на гимназията са спечелили огромен брой купи и награди, които допринасят за престижа на НГДЕК „Константин Кирил Философ”. Освен това Джалева е и бивш международен съдия по футбол в периода от 1998 до 2008 г., с участие на два четвъртфинала и един полуфинал в Шампионска лига по футбол за жени.

Припомняме, че на 1 март 2014 г., след края на мача между "Левски" и "Рилски спортист" се случиха грозни сцени - треньорът на столичани Константин Папазов удари шамар на директора на самоковци Борислав Чилингиров, а само навременната реакция на хората в залата предотврати и сблъсък с Росен Барчовски. Преди това Папазов провокираше агитката на "Рилски спортист", като показваше демонстративно фланелката на героя в мача Брандън Хийт. Феновете му отвърнаха с канонада от бутилки с вода. Заради изпълненията си Папазов беше глобен с общо 1900 лева.

Преди минути стана ясно, че Константин Папазов е подал оставка като старши треньор на националния отбор по баскетбол за мъже. Папазов стори това с официална декларация още преди заседанието на Управителния съвет на баскетболната федерация, която трябваше да разисква дали треньорът да остане на поста с оглед на грозните събития от полуфинала между "Левски" и "Рилски спортист" от турнира за Купата на България.

Деца от Класическата гимназия бяха нападнати на метри от училището, ръководство ги съветва да не правят от мухата слон

Два инцидента с ученици от Националната класическа гимназия за древни езици и култури се случиха тази сутрин на метри от 13 ОУ, където ...

От своя страна министърът на културата Петър Стоянович, в свое интервю за Дарик от 24 февруари обяви, че „даже ще препоръчам на директора на НГДЕК след като стана ясно, че на този етап няма аргументи за връщането на класическата гимназия в „Модерно предградие", ще й препоръчам да направи всичко възможно с цялата законова строгост като администратор да спре всякакви форми на вътрешни дрязги и на морални фалити, които продължават да се случват в тази гимназия."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование