Токът е пуснат във всички общини от Пазарджишко

12999
Токът е пуснат във всички общини от Пазарджишко
Снимка: БГНЕС

Във всички общини в Пазарджишка област електрозахранването е възстановено. Във Велинград, Ракитово, Сърница, Брацигово и Батак бедственото положение остава в сила до утре сутринта

Обстановката започва постепенно да се нормализира. Информацията съобщи за БНР кметът на Велинград Иван Лебанов.

Над 300 населени места са без електричество

Усложнена остава обстановката в страната, заради обилния снеговалеж. 243 населени места в област Кърджали са без електричество, 98 сел...

Той добави: "Дано да е за постоянно. Има топлина тука по социалните домове, санаториуми, хотелски бази, на гражданите домовете. Нещата са доста по-добре. Утре на оперативката на Кризисния щаб ще вземем решение, като проучим как е цялата ситуация и по територията на цялата община и утре около 10.00 часа ще вземем решение".

Вече са освободени групата автомобилни състезатели, които бяха блокирани на Белмекен. Роторни снегорини продължават да проправят път към хижа "Христо Смирненски" край Юндола. Там от три дни са блокирани 17 туристи, сред които бременна жена и три деца.

Междувременно областният управител на Кърджали Илия Илиев обясни, че усложнена остава обстановката в областта. Най-тежка е ситуацията в община Ардино, където няма електрозахранване.

Два хеликоптера са оказвали помощ на нуждаещи се от медицинска помощ в общината, информира Радио "Фокус"

ЧЕЗ: Близо 20 хил. клиенти са без електричество

Към 16 ч. днес потребители без електрозахранване са 8 хил. клиенти от 7 общини в Област Видин, 1450 клиенти от 2 общини в Област Враца ...

„Хеликоптер е помогнал на хора в община Ардино. Оказана е помощ на двама болни, нуждаещи се от инсулин. Помощ е получила и бременна жена, както и майка с шест деца, останали без храна“, обясни Илиев.

Остановката в Ардино е затруднена, тъй като освен липсата на електричеството, продуктите се изчерпват, в бензиностанциите няма гориво. Областният управител на Кърджали каза още, че на територията на областта има 90 паднали стълба.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com