X
 
 

Трети ден издирват изгубена жена в Рила

1107 0
Трети ден издирват изгубена жена в Рила
Снимка: БГНЕС
Трети ден планински спасители издирват изгубена жена в Рила, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на Планинската спасителна служба. Сигналът за изчезването на 64-годишната жена е подаден в неделя вечерта.

Тя е предприела сама преход в Мальовишкия дял на планината, но от следобедните часове нейните близки са загубили контакт.

Спасиха 2 момичета, изгубили се в Рила

Планинските спасители намериха две момичета, изгубили се в района на Рилския манастир, съобщи bTV. Момичетата, които не са от България...

След получаване на сигнала екип на Планинската спасителна служба е посетил хижа "Мальовица", където изчезналата е забелязана за последен път. Издирването обаче не дало резултат.

В понеделник сутринта спасителите подновили акцията в разширен състав - включили се още петима спасители от Самоков и двама доброволци. Те направили обход и претърсване на всички маркирани по-вероятни трасета, но без резултат.

По данни от нейните близки, жената е с тъмни дрехи, които се сливат с каменистия терен.

Междувременно от централата на ПСС е поискан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район. Военните са предоставили вертолета и планинските спасители са готови да излетят във всеки един момент. Но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.

20 спасители издирват изгубила се в Рила жена

20 спасители от отрядите на ПСС в Дупница и Благоевград тръгнаха на акция за издирване на изгубена туристка в Рила. Жената е рускоговор...

Издирването продължава и  днес, като към спасителите от Самоков се присъединиха и доброволци от София и Пловдив с две кучета.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители