Туристи се загубиха в Рила

4938
Туристи се загубиха в Рила
Снимка: БГНЕС

Група туристи се загуби в Рила планина, съобщава БГНЕС.

Председателят на Българския червен кръст Христо Григоров съобщи пред БНР, че екип на Планинска спасителна служба-Благоевград издирва туристи, изгубили се в Рила. По непотвърдена официално информация групата е от 5-6 човека, като в нея има и деца.

Откриха изчезналите в Осоговска планина туристи

Двойката туристи, които бяха изчезнали в Осоговска планина, са били открити. Това съобщи ръководителят на отряда на Планинската спасите...

Групата туристи е тръгнала от хижа "Иван Вазов" към Рилския манастир, като най-вероятно хората са се отклонили от пътеката, въпреки че тя е с ясна маркировка.

Сигнал към аварийния телефон на Планинската спасителна служба е подала жена от групата, в чийто състав има и рускоговорящи хора.

По телефона планинските спасители са дали точни указания на туристите, но комуникацията е била затруднена поради често прекъсващия обхват на мобилните оператори. От последната връзка е станало ясно, че хората са съвсем близо до Светата обител. Екип от планински спасители са тръгнали към мястото.

Още един инцидент с турист са регистрирали планинските спасители в Добринище - мъж е счупил крака си по време на изкачване на връх Безбог. Пострадалият е транспортиран до болницата в Разлог.

Британски туристи се загубиха в Пирин

Планински спасители откриха двама изгубили се в Пирин британски туристи, съобщи бТВ. Издирвателната акция е продължила повече от пет ...

От Планинската спасителна служба напомнят на любителите на планината да не подценяват опасностите и да не тръгват без водач, ако не познават района.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com