Управляващите отхвърлиха предложението на БСП за детски помощи до 4 клас

1583
Управляващите отхвърлиха предложението на БСП за детски помощи до 4 клас
Снимка: Наси Маркова

Парламентът отхвърли предложението на БСП за помощи за децата от семейства с ниски доходи до 4 клас. Това стана след дълги спорове в пленарната зала. „За" законопроекта гласуваха 84 народни представители, „против" -25, „въздържали се" - 72, с което той бе отхвърлен.

Популизъм или не е искането на БСП държавата да подпомага не само бедните първолаци, а и останалите нуждаещи се деца до 4 клас с 250 лв. за първия учебен ден - този беше спорът в пленарната зала близо два часа. Той прерасна в ретроспекция кой направил българите по-бедни време на своето управление. 

Държавата готви позитивна промяна при отпускането на детските помощи

От тази година и детските, и помощите за деца с увреждания ще започнат да се отпускат по настоящия адрес на родителите. Това предвиждат...

"Подаръци ще има, но не от БСП, вашата червена торба на Дядо Мраз е пълна с лъжи", откри дебатите патриотът Искрен Веселинов на предложението на социалистите да се въведе еднократна помощ.

Спас Гърневски от ГЕРБ попита БСП колко години са управлявали. "От 3 месеца искате непрекъснато пари, а когато сте на власт не давате. Да ви изброя ли за колко категории искахте пари- пенсии, заплати, учители, лекари, полиция, градушки, облаци. Не давате, а искате да получавате. Тази политика няма как да се разбира. Не сте социална, социалистическа или социалдемократическа партия, вие сте популистка партия и го доказвате всеки път“, каза още Гърневски.

Отвърна му Весела Лечева от БСП: „50 хил. напускат страната всяка година. Всяка година 20 хил. деца отпадат от образователната система. Това е само от 8-те години на управление на ГЕРБ“, посочи депутатът. „Хубаво е да се връщате толкова години назад, тъй като бяхте член на СДС“, каза още Лечева. Георги Гьоков също се включи: "След като напуснахте СДС се еманципирахте от тях, може би скоро ще трябва да напуснете и ГЕРБ, защото вървят по същия път".

Въпреки тежките дебати решението беше, че еднократната помощ остава само за първи клас - 250 лева.

Има промяна в стойността на помощите за деца

Размерът на някои от семейните помощи за деца е променен от началото на годината, съобщават от Регионалната дирекция за социално подпом...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...