Увеличение със 70 лева на детските прие НС на първо четене

23956
Увеличение със 70 лева на детските прие НС на първо четене

310 лева обезщетение за гледане на дете до двегодишна възраст. Това приеха на първо четене депутатите по време на днешното пленарно заседание.

В момента обезщетението е 240 лева, като сега промените са залегнали в два проектозакона за изменения на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2013 година. Единият законопроект е внесен от Светлана Ангелова от ГЕРБ и група народни представители, а другият е внесен от Сергей Станишев от Коалиция за България и група народни представители. И двете предложения са за увеличение на обезщетението за отглеждане на малко дете до навършването на двугодишна възраст от 240 на 310 лв. ГЕРБ предлагат увеличението да стане от 1 юли тази година, а от Коалиция за България предлагат срокът на действие на увеличението да е от 1 октомври, предаде Агенция "Фокус".

Парични помощи за новородено – според образованието

Ботевград стимулира раждаемостта с парични помощи. Размерът им обаче зависи от образованието, съобщава БНТ. Общината раздава парични по...

Народните представители гласуваха за двата законопроекта, като между първо и второ четене ще бъде обсъдено откога увеличението да влезе в сила – от юли или от октомври.

С приемането на законопроектите приключи днешното заседание на Народно то събрание. Председателят на парламента Михаил Миков заяви, че утре няма да има парламентарен контрол. Такъв ще бъде проведен на 7 юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com