В Благоевград искат оставките на трима началници на полицията

4967
В Благоевград искат оставките на трима началници на полицията

Над два часа след края на официалния протест в Благоевград и след като полицията не позволи блокада на главен път Е-79 около 30-ина от протестиращите седят на тротоара пред Второ РПУ, искайки оставки, предаде БГНЕС. Те искат оставки на няколко от видните полицейски началници в града.

В знак на солидарност към присъединилите се към протестиращите шивачки от "Кристи турс", маршрутът на шествието бе променен. Вместо към сградата на ОД на МВР, протестиращите се отправиха към Второ РПУ, за да бъдат солидарни с шивачките, които имат "наглостта" от 5 дни да си искат забавените заплати за месец януари от гръцкия им работодател.

"Когато преди 5 дни отказаха да ходят на работа, шефът на Второ РПУ Милков изпратил патрулки, за да ги сплашва", обясни Людмила Манова.

От 14 часа движението по улица "Владо Черноземски" пред полицията е блокирано заради протестиращите, които искат оставките вече и на директора на ОД на МВР комисар Георги Костов, на Митов и на Милков - началник на Второ РПУ. "Комисар Костов, изпратил срещу нас служителите си, е гласен за освободения от Цветан Цветанов пост - министър на вътрешните работи", обясни Манова.

Вдигнаха блокадата на Е-79

Вече са освободени и двете платна на главен път E-79 край Благоевград, предаде БГНЕС. След като движението по пътя бе блокирано в продъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com