В Бургас имало трима атентатори

8561
В Бургас имало трима атентатори

Българската полиция предполага, че атентаторът, взривил се на летището в Бургас, може да е имал не един, а двама съучастници, съобщава МигНюз, позовавайки се на българската преса.

Според информацията, разпределението на ролите в групата е било следното – един от тях е трябвало да извърши атентата, присъединявайки се към израелските туристи; вторият е бил нещо като дубльор, той е трябвало да се включи, ако в последния момент нещо се обърка с терорист №1. А задачата на третия е била да застреля първия и втория, в случай че те бъдат арестувани от полицията или в последния момент се усъмнят в правилността на решението си и размислят. При това е трябвало така да го направи, че взривното устройство в раницата да се задейства.

Експерт: България може да бъде въвлечена в сценарий за война в Близкия изток

Има голяма опасност България да бъде въвлечена в сценарий, който да доведе до война в Близкия изток. Това каза пред БНР експертът по...

Вероятността атентаторът, който се самовзриви в автобус с израелски туристи в България, да е имал съучастник става все по-вероятна след аутопсията на нападателя, съобщава и австралийската медия Ес Би Ес.

Далина Милева, участвала в аутопсията, заяви пред местна телевизия, че външният вид на атентатора значително се различава от „арабския вид”, представен от очевидци. Мъжът е „имал бяло лице, светли очи и много къса кестенява коса. Лицевите кости са счупени при експлозията”, казва Милева.

Българската полиция, заедно с ЦРУ, ФБР и Интерпол, се опитват да идентифицират атентатора, извършил нападението в автобус на черноморското летище в Бургас, убивайки петима израелски туристи и българския им шофьор.

Израел обвини Иран и ливанското движение „Хизбулла” за нападението, но Техеран отрече каквото и да е участие.

Израел иска ЕС да обяви Хизбула за терористична организация

Ръководителят на израелската дипломация Авигдор Либерман ще бъде в понеделник в Брюксел, където ще опита да убеди Европейския съюз да...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com