В "Младост 4" протестират срещу строеж на Митьо Пайнера

24239
В "Младост 4" протестират срещу строеж на Митьо Пайнера

Жители на столичния квартал "Младост 4" излизат на протест днес от 11.00 часа пред блок 482 и 486, за да изразят несъгласието си от строеж на жилищен блок на попфолк гиганта Митко Димитров – Пайнера върху детска площадка.

Една от живущите в квартала Десислава Панева-Маринова алармира БГНЕС за проблема. Блокът започва да се строи преди ден-два на детската площадка между блок 482 и 483 в столичния квартал. "Как градоустройственият план на един квартал, приет окончателно през 2009 г. се променя без обществен дебат и разгласяване в мътните дни на 2013! Моля, помогнете да спрем това безобразие!!! Жалби от живущите в блоковете около площадката са внесени в община "Младост". Децата, които тук са повече от 120 внесоха петиция в защита на тяхното място за игра", съобщава Панева-Маринова.

"Децата са на пътеката, където тежки машини искат да започват работа. Как може да се случва това при положение, че през 2009 г. се направи последно окончателното гласуване на плана за "Младост". Вижте в последните 2 месеца, когато никой не знае кой е на власт парите какво направиха. Никаква гласност няма, никакви табели за строежа. В последните два дни гражданите не спряха да пускат жалби. Това е площадка, направена от хората в района с две греди за футболно игрище. Вчера отрязаха баскетболния кош. Така са оградили, че линейка не може да мине. Съсипват всичко", оплака се жената.

Става въпрос за строеж на огромен 8-етажен блок, който не оставя въздух и около жилищните сгради. Има много деца в района, а има и достатъчно строителство вече в района. Без никаква обществена дискусия се започва строежът и това е. Фирма "Артекс" строи блока. В община "Младост" няма план какво ще се прави тук. Самите строители днес казаха, че блокът е на Митьо Пайнера, твърди още гражданката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com