В Несебър отново рушат дюните

8547
В Несебър отново рушат дюните

"Несебъргейт" отново излезе на дневен ред. Оказа се, че тежкотоварни машини всяка вечер влиза само на 500 метра от скандалния имот, заради който тръгна скандала и изнася абсолютно незаконно стотици тонове пясък от защитените дюни. И сега мястото е заприличало на пясъчна кариера.

От община Несебър вече са констатирали нарушението и по следите са видели, че поне 10 камиона са изнасяли пясък. Следите са много дълбоки и става ясно, че изнасянето на пясък продължава от доста време.

Пред камерата на Нова телевизия експертите на място установиха, че са обособени десетки ровове, от които морския пясък е изгребан. Следите от техниката ще послужи за откриването на нарушителите.

Този изкоп се намира на не повече от 500 метра от скандалния терен на фирма „СЛЕГруп”, която имаше желание в края на миналата година да строи хотелски комплекс.

Заради съдържанието на минерали морския пясъкът не трябва да се използва в строителството на сгради. Строените с него сгради имат 2 пъти по-малък живот. "Но пясъкът като нищо ще се ползва за строителство по крайбрежието - кой ти гледа какво ще е тук след 150 години", коментира един от специалистите на място.

За да спре престъпната дейност по унищожаването на дюните още утре община и полиция в Несебър започват възстановяването на насипите от огромни бетонни блокове на двата пътя, които водят навътре в защитената територия.

Президентът да спаси Черноморието, зоват природозащитници

Нежеланието на Народното събрание да наложи мораториум върху застрояване на определени плажни ивици по Черноморието е пореден престъпно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com