В Русия доволни: Ние ще ремонтираме българските МиГ-ове

3117
В Русия доволни: Ние ще ремонтираме българските МиГ-ове
Снимка: БГНЕС

България е подписала с Руската самолетостроителна корпорация "МиГ" договори за ремонт на свои изтребители от тази марка. Това стана ясно от думите на генералния директор на РСК "МиГ" Иля Тарсенко, цитиран от ТАСС.

"България не се е отказала от ремонта на нашите самолети", хвали се още той и добавя: 

На последното си заседание кабинетът в оставка одобри 9,6 млн. лв. за МиГ-29

Кабинетът в оставка одобри допълнителни разходи в размер до 9 630 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната, в съответствие с п...

"Ние подписахме в края на миналата година редица споразумения, договори с военновъздушните сили на България. Затова сътрудничим с тях".

Въпросните договори обаче не са сключени директно с руснаците, а през български посредници. До тази ситуация се стигна след като вече бившият военен министър Николай Ненчев първоначално отказа да продължи поддръжката на старите съветски машини МиГ 29 в Русия и сключи краткосрочен договор с Полша. Както и се очакваше обаче, се оказа, че Полша няма капацитет да поеме цялостната поддръжка на МиГ – 29 и месеци по-късно военното министерство бе принудено да обяви нови поръчки.

Те бяха спечелени от българска фирма, която от своя страна има предварителни договори с РСК МиГ. Договорите бяха сключени с пряко договаряне.

Преди ден служебният военен министър Стефан Янев каза, че проектът за покупката на нов изтребител ще продължава да се готви. Не е ясно обаче кога ще бъде подписан. По закон той трябва да мине и през пленарна зала, тъй като военните харчове над 100 млн. лева се гласуват в парламента.

Повдигнаха окончателно обвинение на Ненчев, той заподозря политическа репресия

Съзирам политическа репресия в цялата тази работа, защото не намирам нищо основателно. Това коментира министърът на отбраната в оставк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество