В София ще се проведе шествие в подкрепа на бежанците

5877
В София ще се проведе шествие в подкрепа на бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

На 12 септември в София ще се проведе шествие за солидарност с мигрантите по европейските граници под надслов „Европа казва добре дошли! Европейски ден на солидарност с мигрантите”.

Събитието е част от международната инициатива #RefugeesWelcome, в рамките на която граждани на 27 европейски страни, САЩ и Австралия ще се съберат, за да покажат съпричастност към трагедията на търсещите спасение от война, насилие и нищета.

Какви са основните елементи на плана на Юнкер за бежанците

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер ще огласи до обед новия план на Европейския съюз за приемането на бежанци и с...

Шествието ще започне в 18.30 часа от входа на Женския пазар (ъгъла на бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Екзарх Йосиф“, до спирката на трамваи 20 и 22). Крайната точка ще бъде сградата на Европейската комисия и Европейския парламент на ул. „Г. Раковски“.

Целта на събитието е да покаже ясно на мигрантите, че са добре дошли и да напомни на обществото, че една огромна трагедия се разгръща по границите на Европа и между тях, предаде БНР..

"Няма да оставим правителствата да затворят границите, да издигат огради, за да спират хора в беда. Няма да оставим свободата на движение да бъде еквивалентна единствено на по-евтина работна ръка. Това не е Европа, която искаме. Искаме Европа на хората, които отвориха домовете си за бежанците, на хората, които ще излязат по улицата в десетки градове на 12-ти септември, за да заявят ясно и категорично: Европа казва „Не на смъртта в подстъпите ѝ!”, Европа казва „Не на бодливата тел!”. Нима тя не го показа достатъчно ясно, когато събаряше Берлинската стена? Пак ли се връщаме отначало?", се посочва в призива за участие.

Шествието ще завърши пред сградата на представителството на европейските институции в България, където участниците ще отправят своите конкретни искания към лидерите на ЕС и управляващите у нас. Те настояват за спиране на производствата по Дъблинския регламент и депортациите, рестартиране на програмата за спасяване в Средиземно море Mare Nostrum и спиране на показните наказателни акции на ДАНС сред мигрантските общности.

Бизнесът с нещастието на бежанците

Бежанската драма е златна мина за трафикантите на хора. Каналджийските мрежи са добре организирани и трудно разкриваеми, а печалбите и...

Повече информация за шествието в София можете да откриете на неговата Фейсбук страница: Европа казва добре дошли! Европейски ден на солидарност с мигрантите #EuropeSaysWelcome

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com