Валентин Попов: Ние наистина сме възмутени

25790
Валентин Попов: Ние наистина сме възмутени
Снимка: БГНЕС

"Това не е призив към политиците, това е констатация. Ние наистина сме възмутени. Не смятаме, че използваме силни думи като казваме, че е позор за институцията Народно събрание, хора, които са избрани да създават законите, да ги погазват”, каза в студиото на „Здравей, България” председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Полицейските синдикати излязоха с остра декларация, в която се споменава думата „позор” за Народното събрание заради случилото се с техен колега при инцидента с Волен Сидеров.

„В случая се опитваме да кажем нещо на обществото, не на колегите, които знаят за какво става въпрос. Вече близо година излизаме с призив към нашите колеги и протестиращите граждани да се удържа агресията, за да не се изроди цивилизования протест. Явно сме пропуснали да се обърнем с такъв апел към народните представители”, заяви Попов.

Председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР добави, че в случаи като този със Сидеров полицията не може да направи нищо. „Народният представител не може да бъде задържан – пише го в член 80 на Конституцията, освен в два случая – при тежко престъпление, с наказание над 5 години затвор, или при разрешение от Народното събрание”, каза той.

 

Полицаите искат по-адекватна заплата и по-добро работно време

Промените в новия закон за МВР не се харесват на част от служителите в системата. Това стана ясно от съвместно изявление на представите...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com