Варненски обекти отпаднаха от "Място в сърцето" заради фалшив вот

8562
Варненски обекти отпаднаха от "Място в сърцето" заради фалшив вот
Снимка: БГНЕС

Първият етап на конкурса "Място в сърцето" завърши със скандален обрат, след като стана ясно, че част от гласовете, подадени за два обекта със Варна, са били манипулирани. До последно челните места бяха заемани от паркът „Аспарухов вал” и Зоопарк Варна, съответно с 2 557 гласа и 2 447 гласа.

Така победители в надпреварата станаха "Малките терми" с резултат от 83 гласа. Започналата на 4-ти март кампания за събиране на дарения бе и причината за манипулирания вот. От „ Работилница за граждански инициативи” съобщиха, че такива хитрувания се случват за първи път от старитрането на подобни кампании.

Само ден преди края на гласуването е било установено, че един подател е пуснал стотици гласове за двете места. „Макар че гласовете са били подавани от различни IP адреси, стотиците мейли към тях са били регистрирани само от няколко IP- адреса и само в АБВ. Те са били и със съвсем малки разлики в имената", съобщи Елеонора Гаджева програмен директор на инициативата.

Райони във варненска област остават без вода

Райони около Варна остават без вода днес, 28 януари, съобщи Агенция Фокус. По сведения  без вода ще бъдат местностите „Добр...

След дисквалифицирането на двете места от надпреварата, директорката на Зоокъта се е свързала няколко пъти с представители на фондацията и многократно е изразила съжаление за случилото се.

Какво представлява конкурсът "Място в сърцето"?

Място в сърцето има за цел да подкрепи проекти свързани с възстановяване на емблематични за местната общност средища и сгради. 

В сайта „ Място в сърцето”  може да се намерят подробности за дарение с цел облагородяване на Малките терми, което ще продължи до края на юли.

 

Удължават срока на инициативата "Дари телефон - помогни на дете"

От КНСБ-Варна решиха да продължат до края на месец май благотворителната кампания предназначена за деца, които са загубили родителите с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com