Вдигат минималната заплата в администрацията

16394
Вдигат минималната заплата в администрацията
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Заради увеличението на минималната работна заплата на 340 лева от 1 януари 2014 година по време на първото си заседание за тази година на 8 януари Министерски съвет ще вземе решение, с което вдига и минималната работна заплата в държавната администрация, предаде БГНЕС.

С постановление, което министрите трябва да приемат на 8 януари минималните размери на основните заплати за длъжностите, предвидени за заемане от държавни служители, не могат да бъдат по-ниски от 340 лева. На практика ще скочат с 30 лева възнагражденията за онези, които заемат определени постове в администрацията (като стажант и сътрудник, например) и които получат най-ниските възможни заплати.

Кабинетът ще приеме и Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014-2020 година. Очаква се министрите да вземат решение, с което да се възобнови дейността на генералното консулство на България в Милано.

Министерски съвет ще реши и да даде имоти на Министерството на регионалното развитие на НСО. Министрите ще одобрят промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, в Закона за насърчаване на заетостта, в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси и в Закона за енергията от възобновяеми източници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество