Веганите излизат на протест, този път заради филм

5747
Веганите излизат на протест, този път заради филм
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Популярният веган и председател на Български Вегански Съюз Никола Донев отново ще излезе на протест, който да привлече вниманието на хората към насилието над животни.

Акцията ще се осъществи по бул. Витоша на 28 октомври (събота) в следобедните часове, непосредствено преди Световния ден на веганизма на 1 ноември.

Вегани обръснаха косата на жена в знак на протест срещу фермите за норки (ВИДЕО)

Пред сградата на Министерски съвет днес по обед се проведе пърформънс (демонстрация) и протест на представители от Българския вегански ...

Този път провокацията идва от документалния филм „Сафари” на режисьора Улрих Зайдл, който разказва за ловния туризъм в Африка и мотивите на австрийските и немските ловци да убиват зебри и антилопи. Филмът показва кадри от ловните сцени, подготовката и процеса на дебнене на животните, както и трофеите, с които ловците се сдобиват.

„Виждал съм далеч по-брутални сцени на насилие над животни, както и филми с убийства на животни, но мисля, че не трябва да свикваме с подобни гледки, нито пък да се правим, че не съществуват. Филмът е показателен за начина на мислене на цели поколения хора, възпитавани в нелепо чувство за превъзходство по расови и класови белези! Отношение към животните в Африка, подобно на заснетото и представено в този филм, е недопустимо в 21 век. И обърнете внимание на факта – филмът е документален!”, споделя Никола Донев.

Според Донев, целта на протеста е да информира публиката за възможността да бъде видян филма на Зайдл, за да се убедят възможно най-широк кръг хора с очите си в жестоката реалност и да бъде провокирано общественото мнение по този наглед неважен и периферен проблем, който обаче поставя въпроса за запазването на човешките черти в реалността на днешния ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com