Венелина Гочева се разтревожи за рекламния пазар на интернет медиите

2397
Венелина Гочева се разтревожи за рекламния пазар на интернет медиите
Снимка: БГНЕС

Нов закон за медиите и среда, в която да се развива творчеството в България – това беше мнението на присъстващите на дискусията „Ролята и мястото на регулаторните органи и обществените медии и възможността за промяна на тяхната дейност в обществен интерес”, която се проведе в Комисията по култура и медии в Народното събрание. Основният акцент беше съсредоточен върху необходимите промени в Закона за радио и телевизия.

Законът за радио и телевизия трябва да бъде променен в посока „авторски права” и то по отношение на Интернет. Това изтъкнаха издателят Мартин Захариев и главният редактор на „24 часа” Венелина Гочева. Гочева попита дали има политическа воля за такава промяна – защото сега сайтовете на bTV и Нова телевизия например хранели поне още 100 сайта, които се борят за рекламния пазар и съответно по невероятен начин се преразпределят парите от този пазар. Захариев пък припомни идеята за холдингово обединение на БНТ и БНР, за да могат двете държавни обществени медии да търсят финансиране чрез външни заеми. Захариев се намеси, след като директорът на БНТ Вяра Анкова се оплака, че обществена медия като БНТ изпитва трудности при финансирането.

Рекламата в традиционните медии в САЩ намалява

Количеството пари, харчено за реклами в традиционните медии, от няколко години постоянно върви надолу, но януари буди особени притеснен...

По никакъв начин не е ясно кой регулатор за какво отговаря при пиратско съдържание, гласеше и друго оплакване. Изказано беше и притеснение за мандата на регулаторите и възможността регулатор да работи при изтекъл мандат. Беше дадено следното предложение - да се увеличи мандатът.

От страна на СЕМ бившият депутат на БСП Иво Атанасов наблегна и на съдържанието, от гледна точка превенция за най-малките. Той засегна и темата с опасни тенденции като създаване на богата почава за радикализъм на религиозна база.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество