Вероизповеданията в България с 3-дневни молебени за мир, здраве и благополучие

2956
Вероизповеданията в България с 3-дневни молебени за мир, здраве и благополучие

По инициатива на президентството, в петък, събота и неделя основните вероизповедания в България ще проведат молебени за мир, здраве и благополучие на българския народ. Това каза президентът Росен Плевнелиев след среща с представители на основните вероизповедания, предаде „Фокус”.

Повод за молебена е отчаянието, обхванало българите, и неговото отражение, което виждаме в самозапалванията и вълната от самоубийства, обясни държавният глава.

Перник говори за извънземни на молебен за земетресението

По нетрадиционен начин премина молебенът за здраве, който бе отслужен в църквата "Успение Богородично" в пернишкия квартал "Изток".   ...

„Българите имаме нужда от повече вяра. Преодолявайки трудностите, трябва да вярваме повече. Вярата и сега ще ни помогне да повярваме в собствените си сили и в бъдещето си”, заяви Росен Плевнелиев. Ролята на религията е много важна в този момент на преминаване през кризата, допълни той.

Солидарността е нужна в този труден момент за нацията, посочи президентът.

На срещата присъстваха викарният епископ на Негово светейшество Знеполският епископ Йоан, заместник-главният мюфтия на мюсюлманското изповедание Бирали Али, епископ Христо Пройков, председател на епископската конференция на Католическата църква, Рупен Оханес Крикорян, председател на Епархийския съвет на Арменската апостолическа православна църква, председателят на Централния израилтянски съвет Роберто Шалом Джераси и пастор Евгени Димитров Найденов - заместник-председател на Обединените евангелски църкви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com