X
 
 

Визите за САЩ няма да отпаднат през 2019

3992 3
Визите за САЩ няма да отпаднат през 2019
Снимка: http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov
Няма вероятност визовия режим на българите за САЩ да отпадне в краткосрочен план. Това няма да стане през 2019 г., защото изисква промяна на закона от конгреса, а през януари демократите ще добият контрол в Камарата на представителите.” Това каза във Велико Търново американският посланик у нас Ерик Рубин. Той обясни обаче, че страната му прави всичко да улесни получаването на визи, пише в днешния си брой Монитор. 

„Повечето от визите, които издаваме са за десет години, а процесът по подновяване на вече изтеклите става по пощата. Ние одобряваме почти 90% от всички апликации и почти 100% от визите, необходими за академичен обмен”, каза още посланикът. Той коментира още, че диверсификацията на енегрийните източници е много важна за националната и енергийната сигурност на България. според него най-важната стъпка, която трябва да се реализира тази година е интерконектора Гърция – България, което ще донесе газ от Азърбайджан до българския пазар. Посланик Рубин коментира и конфликта между Русия и Украйна. Той призова Русия незабавно да спре провокациите и да освободи пленените в Азовско море украински моряци, както и да спазва споразумението между двете страни от 2003 г., което позволява на украинските кораби да прeминават свободно в транзитни води.

560 долара седмично изкарват наши студенти от бригада в Аляска

Между 10 и 14 долара средно на ден изкарват студенти на бригада в Аляска, докато тези в по-непопулярните райони като Охайо – 9 до...

Във Велико Търново посланик Ерик Рубин се срещна и разговаря с кмета Даниел Панов за възможностите за американски инвестиции в областта на бизнеса, туризма, хотелиерството, земеделието, медицината и технологиите. След това дипломатът изнесе лекция пред студенти от местния университет и разговаря с ректора му проф. Христо Бонджолов за развитие на академичния обмен.

Освен Велико Търново, посланик Рубин посети и Севлиево, където беше запознат с американските инвестиции в региона. Той изрази желание да съдейства за повишаване на езиковата подготовка на работещите в американските предприятия в града. Освен това беше обсъдена и възможността за американско финансиране на разкопките на крепостта Хоталич.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Визите за САЩ няма да отпаднат през 2019, а също и приемането ни в Шенген и критериите по които ни следят от ЕС. Това показва че тези страни ни смятат за колонии и страни от втори сорт а не за пълноправни членове.
  • ГЕЙмерикански сенатор 2 ГЕЙмерикански сенатор преди 1 година Профил на трол?
    Разбира се че требе визи за оффсете от колонията Булгаристан! Предпочитаме да доим и стрижем оффдртр на място!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Хаха! Някои политици друго говореха... :D Все едно! Не мисля и да стъпвам в тази фашистка държава.
Последно в Актуално