Владимир Владимиров: Постижимо е БДЖ да излезе на нулата

6785
Владимир Владимиров: Постижимо е БДЖ да излезе на нулата

Според предварителни резултати, около 25 - 26 милиона е загубата на БДЖ в момента. Това показва добра кондиция на дружеството, тъй като тя е чувствително намалена от миналата година, когато бе почти два пъти по-голяма. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите на „БДЖ Холдинг" ЕАД, информира агенция КРОСС.

По думите му, е постижимо дружеството да излезе на нулата, но има много време и предстои много работа за постигането на това. Ключово е това, което ще се случи с "Товарни превози", уточни той. За да бъде на печалба дружеството, трябва да се продадат някои от активите му. Това ще доведе до намаляване на разходите на"Товарни превози", както и до постъпване на пари в него. Но това може да стане едва след приватизацията му, допълни Владимиров.

Председателят на Съвета на директорите на „БДЖ Холдинг" ЕАД обяви, че "Пътнически превози" е на печалба, затова и цената на билетите за влаковете не се повишава. Но възможността за увеличаване на цените не отпада и това може да стане от средата на годината. Недостигът на средства трябва да е факт, за да поискаме увеличаване на цените, обяви той.

БДЖ има нужда от последователна политика. Трябва да продължи оптимизирането на състава му, но не предвиждаме съкращения, а трябва да става по естествен път - пенсиониране и текучество. Така постепенно се намалява броят на служителите, за да се стигне до оптималния състав, но без съкращения, коментира Владимиров.

25 - 26 милиона лв. ще бъдат инвестирани във вагони, за да се подобри качеството на услугата. В момента системата за електронно закупуване на билети се тества. Следва внедряване, както и добавяне на модул "банкиране". Реално хората ще могат да правят резервации онлайн през лятото, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com