Внасят сигнал в парламента заради показания депутатски среден пръст

2882
Внасят сигнал в парламента заради показания депутатски среден пръст

Днес официално се внася граждански сигнал до Комисията по вероизповеданията и парламентарна етика в Народното събрание относно показания среден пръст на 4 октомври, петък, от страна на депутата на "Атака" Десислав Чуколов.

Скандалната случка се разигра след като за пореден път имаше провал на заседание на Народното събрание - парламентарен контрол. Тогава от една от излизащите коли от сградата на парламента народен представител показа среден пръст на протестиращите, но не се видя лицето му. Самият Чуколов обаче отрича това да е бил той.

Чуколов: Не аз показах среден пръст на протестиращи

Това на снимката не съм аз. Така Десислав Чуколов от „Атака” коментира пред БНТ появилата се снимка, на която депутат (за к...

Сесията на парламентарната комисия е насрочена за 15:00 часа в сградата на бившия Партиен дом на пл. „Княз Александър I“ №1, като част от подалите сигнала са поканени да го внесат лично и е вероятно да има кратко изслушване, пише агенция NОрешарски.

„Бяхме свидетели на недопустимо поведение и жестове, уронващи престижа на българския парламент, от страна на депутата от ПП „Атака“ Десислав Чуколов. При влизане и излизане от парламента в същия ден, въпросният депутат направи серия от неприлични жестове с тяло и ръце (включително и със среден пръст, преминавайки с депутатска лимузина край гражданите)“, писаха в сигнала си по-рано тази седмица 11 граждани.

Снимка с показан от депутатския автомобил на Чуколов среден пръст бе разпространена в интернет миналия петък веднага след случката, а самият народен представител от „Атака“ неколкократно отрече в свои медийни изяви да е правил неприлични жестове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com