Все още не е спрян износът на ток

3972
Все още не е спрян износът на ток
Но и това може да стане

Не е спрян износът на електроенергия, в момента той е между 800 и 900 мегавата. Това каза Иван Йотов, директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), предаде Фокус.

Към момента никой от потребителите в България или в чужбина не получава по-малко ток заради ефективната стачка на миньорите в „Мини Марица-изток”, която започна снощи.

Чака се скок на тока?

Безсрочната ефективна стачка в мини "Марица Изток" води до опасност включването на заместващи мощности за производство на ток да натова...

Няма проблеми по отношение на потреблението – нито в мрежа, нито в генерация на централи. В момента товарът в България е 5 880 мегавата, каза Иван Йотов.

По думите му – спирането на износа на електроенергия зависи от продължителността на протестните действия във въгледобивното предприятие. Ако стачката продължи достатъчно дълго, това сигурно ще се случи - в рамките най-много до две седмици, каза той.

При ситуация на недостиг, първо спира износът на ток, за да се осигури захранването вътре в страната.

В ефективната стачка на 16 януари – дневна смяна, от назначените 3000 работници и служители участие са взели 2 400 (79%), съобщиха от ръководството на „Мини Марица - изток” ЕАД.

Стачкували са над 93 % от нощната смяна в Мини "Марица Изток"

Стачкували са над 93 % от нощната смяна в Мини "Марица Изток" - от общо 652 назначени, стачкуваха 603 работници и служители. Това съо...

Ефективните стачни действия започнаха снощи в 20.00 часа. От нощната смяна стачкуваха 93%, т.е. 603 работници и служители от общо назначени 652.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com