Вселенският патриарх се скри от българските журналисти

7355
Вселенският патриарх се скри от българските журналисти
Снимка: БГНЕС

Вселенският патриарх Вартоломей се скри тази вечер от група български журналисти, сред които публицистите Велислава Дърева и д-р Горан Благоев, които искаха да връчат призив за възстановяването 5-о място на Българската патриаршия в диптихите на православните църкви. Призивът е подписан от 256 наши академични учени, университетски преподаватели, интелектуалци, публицисти и общественици, предаде БГНЕС.

Групата чакаше близо два часа пред Гранд хотел София, където бе отседнал Вартоломей. До тази развръзка се стигна, след като гостът бе отменил най-неочаквано брифинга за българските журналисти, насрочен в същия хотел за 18 часа тази вечер. Официално брифингът бе отменен заради необходимостта гостът да си отдъхне от прекомерната натовареност на програмата му.

След като той отказа срещата с българските медии, Дърева, Благоев и други журналисти решиха да изчакат пред главния вход на хотела, откъдето патриархът трябваше да излезе за официална вечеря в посолството на Гърция, насрочена за 20,30 минути.

Но до 20:50 гостът така и не мина нито през парадния, нито през служебния вход. По поведението на охрана, свещеници и от маневрите на черните служебни и на полицейски коли, групата журналисти остана с впечатлението, че Вартоломей е бил изведен от хотела по друг начин. Петицията така и не бе връчена, а в нея няма нищо страшно, както заяви Велислава Дърева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com