Външните министри на България и Турция обсъждат проблема с бежанците до дни

50587
Външните министри на България и Турция обсъждат проблема с бежанците до дни
Снимка: БГНЕС

До дни външните министри на България и Турция ще обсъдят проблема с бежанците. Това каза пред журналисти министърът на външните работи Кристиан Вигенин след като беше изслушан на заседание на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред и по външна политика, предаде „Фокус”.

„Към Турция има няколко въпроса, които трябва да бъдат поставени. Единият от тях е свързан със засилването на граничния контрол, а вторият е свързан с необходимостта да бъде ускорено подписването и ратифицирането на Спогодбата за реадмисия между Европейския съюз и Турция. Трябва да видим какви са пречките към момента и как тя може да бъде ускорена. Този въпрос го поставих вчера на Съвет общи въпроси в Люксембург, ще го поставя и пред моя колега”, обясни Вигенин.

Бежанците у нас - вече 8000

Броят на бежанците у нас вече достига 8 хиляди души. В момента нелегалните имигранти в страната ни наброяват 7 365 души, като в това...

„Ще направим преглед за изпълнението на договореностите между двамата министри на вътрешните работи и да видим какво още може да се направи по този въпрос. Ще обсъдим цялостно обстановката и как от тук нататък можем да си сътрудничим за преодоляване на този проблем”, заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество