Защо се стигна до напрежение и сблъсъци на конференцията на ГЕРБ? (ВИДЕО)

3968
Защо се стигна до напрежение и сблъсъци на конференцията на ГЕРБ? (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Защо се стигна до напрежение на партийното събитие на ГЕРБ в "София Тех Парк" вчера? Кой е виновен и имало ли е пропуски в охраната на мероприятието. В ефира на сутрешния блок на bTV гостуваха журналистите Полина Паунова, Генка Шикерова, както и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Преди да започне конференцията на ГЕРБ, всички колеги, заемаха местата си, за да записват г-н Борисов. На 70-100 метра от загражденията хората протестираха, заяви журналистът от "Свободна Европа" Полина Паунова, обяснявайки развитието на вчерашното напрежение около конференцията. 

С бързи крачки дойдоха момчета, които се виждат на кадрите. След кратки вербални сблъсъци, те започнаха да се бият с протестиращите. Намесиха се охранители, разтърваха ги. Аз извадих телефона да снимам и ми беше избит, стана ясно още от думите на Паунова.

ГЕРБ: Не сме наемали допълнителна охрана за форума в София

ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори, които предизвикаха сблъсъци на Националната конференция на парт...

Изненадата ми беше, когато попитах момчетата, които ми избиха телефона, когато ги видях на мястото, където трябваше да се легитимирам, за да вляза на сбирката. По думите на Паунова три пъти е бил избит телефонът ѝ.

Това, което е шокиращо, че при наличието на толкова много мъже и охранители, никой не се намеси. Никой не реагира на това този човек да бъде задържан (човекът, който е избил телефонът на Полина Паунова - бел. ред.)

Представител на НСО се намеси, но се създаде усещането, че тези момчета там са познати, като своеобразни граждански отряди. Тези момчета бяха там през цялото време и въпреки ситуациите, които създадоха, никой не пожела да повика полиция и да ги изведе, коментира още Генка Шикерова.

Напрежение пред "Тех Парк": Има и сблъсъци между протестиращи и симпатизанти на ГЕРБ (ВИДЕО)

Протестиращи блокираха пътя към "София Тех Парк" малко преди старта на Националната среща на ГЕРБ. Протестиращите бяха застанали на пъ...

Паунова посочи, че във всички партийни сюжети пиарите го играят координатори, като подчерта, че пиарът на ГЕРБ Никола Николов е заявил, че не познава хората, които са създали напрежението.  Севдалина Арнаудова, личният пиар съветник на премиера Борисов, пък е заявила от своя страна на Паунова, че има нападнати и хора от централата. Полина Паунова посочи, че е ходила в СДВР да дава показания и според нея досъдебното производство е започнало с нейните свидетелства.

Припомняме, че от ПП ГЕРБ изпратиха позиция, в която се казва, че партията настоява да се разкрият всички факти и обстоятелства около нападенията вчера. От ГЕРБ заявиха, че не са осигурявали допълнителна охрана на мероприятието. СДВР разследва случилото се, а от Асоциацията на европейските журналисти също изпратиха позиция, с която настояват да се разкрият извършителите на провокациите.

Според евродепутата Андрей Новаков подобен форум е абсолютно право на всяка партия, за да обсъди как да върви напред. Новаков посочи, че изпитва физическа непоносимост, когато някой посяга над жена. Той отбеляза, че охраната е поверена на охранителна фирма, която трябва да се грижи за сигурността на събитието. Андрей Новаков заяви, че никой не е издал нареждане да се блъскат жени, като според него очевидно тези момчета не са част от организацията.

Андрей Новаков все пак каза, че това, което се вижда от кадрите, е смущаващо. Това не е обичайна атмосфера на партийно събитие, отбеляза още Новаков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com