Младежите, нападнали протестиращи, с прояви на агресия и към журналисти (ВИДЕО)

11029
Младежите, нападнали протестиращи, с прояви на агресия и към журналисти (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Началото на Националната конференция на ГЕРБ в сряда в "София Тех Парк" беше белязано от физически сблъсъци между млади мъже с маски и протестиращи срещу правителството, успели да влязат на територията на събитието.

Впоследствие част от младежите, нападнали демонстрантите, проявиха физическа агресия и срещу журналиста от "Свободна Европа" Полина Паунова, отнемайки няколко пъти телефона, с който ги снима, предаде медията.

Видео в социалните мрежи на бит протестиращ, обвинени са симпатизанти на ГЕРБ

За няколко случая на насилие, побой, отнемане и чупене на телефони и журналистически камери сигнализират журналисти и граждани в социал...

"Момчетата, които направиха провокацията отказаха да кажат кои са. Взеха ми отново телефона и го изхвърлиха", разказа Паунова.

Заедно с колегата ѝ от "Свободна Европа" Генка Шикерова те направиха повторен опит да заснемат агресивните мъже, при който един от тях отново нападна Паунова, отнема ѝ телефона и го изхвърли настрани. Маскираният опита да вземе и телефона на Шикерова, при което тя започна да вика за помощ охраната.

След като си взех телефона се отправих към огражденията, за да вляза при ГЕРБ. Разпознах хората, които налетяха на бой вътре. Имаше и други колеги, но никой не дойде да пита защо тези хора са се били с други и защо са правили провокация. Отидох сама. Питах ги възпитано, те ми взеха телефона и го изхвърлиха два пъти на тревната площ.

Напрежение пред "Тех Парк": Има и сблъсъци между протестиращи и симпатизанти на ГЕРБ (ВИДЕО)

Протестиращи блокираха пътя към "София Тех Парк" малко преди старта на Националната среща на ГЕРБ. Протестиращите бяха застанали на пъ...

Ситуацията провокира намесата на възрастен мъж с отличителен знак на разпоредител на конференцията, който нарече Паунова "боклук", заявявайки, че е видял как три пъти хвърлят телефона ѝ, което означава, че присъствието ѝ на събитието не е желано.

Събитието се охранява от частна охранителна фирма и първоначално на мястото не присъстваше полиция. Тя беше повикана след първоначалните сблъсъци с антиправителствени протестиращи.

Пристигналите униформени служители на МВР изградиха кордон, за да отстранят демонстрантите, но до задържане на провокаторите, атакували и журналисти, така и не се стигна.

Част от младежите, облечени в тъмни дрехи и носещи маски, които атакуваха протестиращи и журналисти, коментират пред "Дневник", че са дошли да подкрепят премиера Бойко Борисов и управлението му. Те обаче отказават да кажат дали са членове на някои от организациите на партията в страната.

Борисов не подаде оставка, но не изключи вариант да подаде (ВИДЕО)

"Готов съм по всяко време да си тръгна. Не искам заради мен да има напрежение – не съм Радев да се радвам, когато хората се бият ...

На Националната конференция присъстват членове на ГЕРБ от цялата страна, сред които и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, представители на коалиционните партньори на ГЕРБ от “Обединени патриоти”, министри от кабинета, депутати, кметове и други.

Какво обяви премиерът Бойко Борисов по време на конференцията в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com