Заспал на дежурство полицай осъди МВР

2780
Заспал на дежурство полицай осъди МВР

Полицай, заснет да спи почти час по време на дежурство, спечели дело срещу МВР. Той успя да докаже в съда, че не е бил инструктиран, че дрямката е несъвместима със служебните му задължения, пише в. „Марица“.

Униформеният е санкциониран с писмено предупреждение, че при второ нарушение ще отнесе по-тежко дисциплинарно наказание, но и тази заповед на шефа на полицията в Асеновград е отменена от Административния съд в Пловдив като незаконосъобразна.

Никола Врагов е младши полицай в сектор „Охрана на обществения ред“ в Асеновград. На 17 септември м.г. бил наряд заедно със свой колега, като двамата трябвало да патрулират със служебен автомобил „Опел Астра“.

Англичанин в ареста заради нападение на полицай в Пловдив

29 годишен поданик на Обединеното кралство попадна в ареста за едно денонощие, след като удари дежурен полицай пред сградата на Второ Р...

Колата била оборудвана с видеокамера и при преглеждането на кадрите ясно се вижда, че за времето от 4,30 до 5,28 ч. Врагов спи на предната дясна седалка.

На това основание той е наказан от шефовете си с предупреждение от три месеца за проявената небрежност. Полицаят обаче оспорва заповедта в съда и успява да докаже, че започвайки работа в полицията, не е бил запознат с инструкция за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение.

От текстовете в нея се вижда, че никой дежурен не би могъл да следи трафика, докато дреме, но тъй като Врагов не бил минал изричен инструктаж, съдът решава, че нарушението му не е доказано.

Полицията може да обжалва пред Върховния административен съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com