Зелена България - това сме ние

13442
Зелена България - това сме ние

За трета поредна година Министерството на околната среда и водите стартира Национална кампания "Зелена България", финансирана от Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.". Целта на кампанията е да наложи разбирането, че природата - това сме ние и за да съществуваме в хармония, ние сме тези, които трябва да я опазваме.

Кампанията има три категории: за най-зелен бизнес, за най-активна община, бенефициент по оперативната програма и за най-зелен град. Всяка малка или голяма фирма, община, град или квартал - всеки, който е отделил време в грижа за околната среда – почистване, засаждане, икономия на хартия, вода или електроенергия, отваряне на "зелени работни места", опазване на застрашени животински или растителни видове, може да се включи в кампанията и да бъде носител на благодарствения знак "Зелена България".

Най-добрите предложения ще бъдат определени от независима комисия. Призовете за бизнес организации ще бъдат връчени на 5 юни 2013 година, съобщиха от МОСВ, цитирани от БГНЕС.

22 април – Ден на Земята

Днес - 22 април - е Денят на Земята. Това е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души.Всяка год...

Кампанията "Зелена България" цели да мотивира мисленето на гражданите в посока към опазване на околната среда. Със средства от ОП "Околна среда" се изграждат пречиствателни станции за отпадъчни води, канализации, системи за модерно управление на отпадъците и се опазва богатото биологично разнообразие в страната. Тези инвестиции повишават икономическия растеж, създават нови работни места и предоставят качествени екологични услуги, което води до повишаване качеството на живот. Изпълнението на оперативната програма спомага и за съхраняване на зеления потенциал на българските градове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com