Земеделци може да блокират "Тракия" в края на февруари

1707
Земеделци може да блокират "Тракия" в края на февруари
Снимка: БГНЕС

Земеделци от Пазарджишко в момента обсъждат с експерти от Комисията по земеделие в Народното събрание проблемите, които ги изведоха на протест пред Областната управа в началото на февруари.

Те са недоволни от бюрократичните процедури при сключването на еднодневните трудови договори по чл. 114 от Кодекса на труда, от задължителните курсове по растителна защита, които плащат от джоба си, от цената на винетките за селскостопанската техника, припомни един от лидерите на групата - кметът на Юнаците Стоян Кузев, който също е производител.

Земеделци протестират срещу еднодневните трудови договори

Земеделските производители от Община Пазарджик настояват да се премахнат еднодневните трудови договори, които стопаните трябва да сключ...

Неговите очаквания са, че около 13,30 часа срещата в парламента ще е приключила и ще се знае резултатът от нея. От това зависи дали недоволните ще изпълнят заканата си да блокират магистрала „Тракия" в последните почивни дни на февруари, предаде Дарик.

На 4 февруари над 50 представители на този сектор от Пазарджишко излязоха на предупредителен мирен протест пред Областната администрация. Те се обявиха срещу „бюрократичния тероризъм", както определят задължението си да сключват контракти с надничарите преди началото на работния ден.

Искат отмяна на чл. 114а от Кодекса на труда. Процедурата им струвала загуба на време и пари за осигуровки, обработване и подаване на документи в институциите. Друго искане е да отпаднат задължителните винетки за селскостопанските машини, тъй като те пътуват основно по черни полски пътища, и то за по 3 до 6 месеца, но стикерите се плащат за цяла година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com