Звънете на 112 само при спешен случай

7656
Звънете на 112 само при спешен случай

Важно е телефон 112 да се набира само при спешни случай които застрашават живота и здравето на хората, съобщи Стоян Граматиков, директорът на Национална система 112, предаде Фокус.

Подаденият сигнал на телефон 112 се получава от служители на Национална система в шест центъра в страната за приемане на спешни повиквания. Служителите събират информацията, подадена от гражданите и я изпращат по най-бързия начин на съответните компетентни служби които могат да реагират в дадената ситуация.

Агенцията по горите ще приема сигнали на тел. 112

В Изпълнителната агенция по горите предстои да се създаде център към телефон 112, на който ще се приемат сигнали, свързани с незаконн...

„Служителите в център 112 не са тези които взимат решение как ще реагират службите, било то пожарна, полиция, спешна медицинска помощ, планинска спасителна служба. Това е в компетентностите на службите за спешно реагиране. Много често хората си мислят, че тези служители които приемат обаждането на телефон 112 са същите които посещават мястото на инцидента, което е неправилна преценка за това как функционира системата”, коментира Граматиков.

Той уточни, че е важно гражданите да знаят, че телефон 112 се използва при спешни ситуации, които застрашават живота на човек, като катастрофи, пожари и природни бедствия.

Директорът съобщи, че е недопустимо на телефон 112 да се искат справки, информация за времето, пътната обстановка и трафика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com