Ако стане кмет, Мирчев от БСП ще направи ревизия на управлението на Фандъкова

5174
Ако стане кмет, Мирчев от БСП ще направи ревизия на управлението на Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев си поставя задачата на първи тур на местните избори да спечели повече от 110 000 гласа. Това, по негови изчисления, от действителните гласове е 23-25%, предаде bTV.

Социологът не е съгласен с твърденията, че битката за София е предрешена, и по думите му в столицата предстоят предизборни изненади. Ако стане кмет, едно от първите неща, които смята да направи Мирчев, е ревизия на управлението на сегашния градоначалник Йорданка Фандъкова. 

Проф. Мирчев: Старите язви на София имат нужда от различно отношение

Трябва да говорим за политика, а не за политики особено в град като София, който е половин България. Това каза проф. Михаил Мирчев на д...

"Искам да се вдигне килимът и да се види какво е заметено под него. Много се строи в София, но на огромни цени. Ако сметнем спрямо средноевропейски цени 1 километър магистрала по Южната или Северната дъга, в България са 2-3-4 пъти по-високите цени, което е абсолютно безумие, особено когато става дума за уж бедна държава”, изтъкна кандидатът на левицата.

Друг от приоритетите му е подобряването на общия устройствен план. Според него в момента чрез частичните промени, които не се обявяват публично, тихомълком главният архитект Петър Диков облагодетелства частни интереси. 

Необходимо е да се види и какво става с бюджета на столицата. "В София има пари за абсолютно всичко. В някои пера имаме 26% използване на парите, в други – 60-70%. Десетки милиони уж се икономисват всяка година, а детските градини са недостроени, кварталните улици са ненаправени, тротоарите са в идиотско състояние”, каза Мирчев. 

„Ако парите за здравеопазване се използват 100%, а не 60%, това означава, че с общински средства ще се осигури достъп до здравни услуги на обикновения, по-бедния човек”, посочи още той. 

Проф. Михаил Мирчев е кандидатът на БСП за кмет на София

Проф. Михаил Мирчев е кандидатът на БСП за кмет на столицата на предстоящите местни избори, съобщиха  от пресценъра на БСП-София. ...

Мирчев заяви още, че не счита за особено силен противник Вили Лилков от ДСБ. В момента Реформаторският блок в момента има същия рейтинг както БСП. Освен това формацията им в момента прави прекалено много исторически компромиси, ще се самоубиват успешно до местните избори, прогнозира Мирчев. Проблемът в София е доминацията на ГЕРБ и Йорданка Фандъкова, коментира той, като допълни, че според него високият рейтинг на Фандъкова е декларативен и за нея работи „огромна пропагандна машина”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София