БСП-София разкритикува кандидатирането на Кадиев за кмет на столицата

3329
БСП-София разкритикува кандидатирането на Кадиев за кмет на столицата
Снимка: БГНЕС

Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП в София излезе с позицията относно кандидатурата за депутата от БСП Георги Кадиев за кмет на София, съобщиха от БСП-София.

Припомняме, че кандидатът на БСП за кмет на столицата е проф. Михаил Мирчев.

БСП гласува тайно за изключване на Кадиев от партията

Ще има тайно гласуване за изключване на Георги Кадиев от парламентарната група на БСП лява България. Това каза пред журналисти в парла...

Позицията на БСП без редакция:

"БСП в продължение на 10 години е гласувала неведнъж политическо доверие на Георги Кадиев - три пъти като народен представител, заместник-министър, водач на листата общински съветници и два пъти кандидат за кмет на София. Досега той е получавал от партията всичко, което е поискал от нея.

Затова определяме поведението му като предателство и обида към хилядите редови социалисти, които са работили и гласували за него през всичките тези години, без да очакват нещо в замяна. За пореден път, воден от личните си политически и икономически интереси той пренебрегва колективните партийни решения. Приемаме тези негови действия за директно насочени срещу партията и пряко обслужващи интересите на нашите политически опоненти.

Съгласно устава на партията Георги Кадиев е наясно, че кандидатирайки се за кмет на София, той автоматично прекратява членството си в нея. Настояваме, ако е запазил част от своя морал, чест и достойнство, за което твърди, да се оттегли от парламентарната група на БСП и да напусне Народното събрание, в което беше избран с нашите гласове".

От ЦИК: Ще платим най-скъпите избори заради учредяването на новите кметства

На много места, въпреки че на постоянен адрес има над 100 човека, реално живеят много по-малко хора. Дали ще бъде учредено едно кметств...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София